Η αφγανική κατσαρόλα είναι ένα αξιόπιστο και ευέλικτο σκεύος με στρογγυλή βάση και ψηλά τοιχώματα, κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο ή ατσάλι. Είναι σχεδιασμένη για ομοιόμορφο μαγείρεμα πάνω από ανοιχτή φωτιά ή σε φούρνο. Συχνά χρησιμοποιείται για πιλάφι, σούπες και στιφάδο, αυτή η κατσαρόλα διαθέτει καπάκι με κυρτό σχήμα που βοηθά στην καλύτερη διατήρηση της θερμότητας και της υγρασίας. Η στιβαρή κατασκευή της προσφέρει εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα και μακροχρόνια διάρκεια, ενώ ο παραδοσιακός σχεδιασμός με σκαλιστές λαβές και διακοσμήσεις προσθέτει αισθητική γοητεία. Λόγω της λειτουργικότητάς της και της ιστορικής της σημασίας, η αφγανική κατσαρόλα δεν είναι μόνο ένα εργαλείο κουζίνας, αλλά και μέρος της γαστρονομικής κληρονομιάς.
5, 8, 10, 12, 15, 20, 30, 50 λίτρα: αλουμίνιο